Forum Miasta Pszów
Wrzesień 05, 2010, 06:09:13 pm *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozkręcenie tego forum.  (Przeczytany 244 razy)
robson372
Bywalec
**

Zobacz profil Email
« : Czerwiec 18, 2010, 09:24:42 pm »

Czy administrator nie umie jakoś rozkręcić tego forum?Np po przez zwykłą reklamę,wielu Pszowian nawet nie wie że takie forum istnieje,nie wiem czy administrator zauważył ale to forum powoli staje się jak Pszów po godzinie 22 czyli po prostu brak w nim życia.
luppus30
Początkujący
*

« Odpowiedz #1 : Lipiec 04, 2010, 10:45:50 pm »

a po co administrator ma go rozkręcać przecież musiał by się nim  zajmować czasami może nawet odpowiadać na jakieś pytania dotyczące działań miejskich tak jak to jest w innych miastach Uśmiech  a tak sprawa jest prosta  brak "ruchu" na forum = brak pracy
a jak sam admin napisał forum nie służy do kontaktu z Urzędem Miejskim a w zasadzie to służy do niczego
średnia wieku włodarzy miasta wskazuje na to że oni nawet  niewiedzą co to jest forum

« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 10:53:08 pm wysłane przez luppus30 » Zapisane
admin
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #2 : Lipiec 05, 2010, 07:16:42 am »

robson372: może masz jakiś konkretny pomysł? Ze swojej strony mogę umieścić widoczny baner zachęcający do odwiedzin forum na stronie UM lecz innej formy reklamy forum jakoś nie widzę. Ważne jest propagowanie forum wśród swoich znajomych lecz najważniejsza jest jego treść i  poruszane tam  tematy przez użytkowników.

luppus30: Dziękuję bardzo za "uznanie" i rozumiem że dokładnie wiesz jak wygląda każda godzina mojej praca;)..... lecz zdania nie zmienię. Swoją wiedzą zawsze chętnie się podzielę jednak nie zajmuję się na bieżąco tym co dzieje się w innych referatach.     
robson372
Bywalec
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Lipiec 10, 2010, 10:42:20 pm »

Mój pomysł jest prosty i myślę że byłby skuteczny,wystarczy założyć konto na NK i wysyłać zaproszenia do Pszowian,profil powinien się nazywać "Forum Miasta Pszów"wysłanie codziennie kilkanaście zaproszeń do ludzi z Pszowa nie było by raczej dużym obciążeniem dla pana pracy,jak by w profilu był link do tego forum to myślę ze nie jeden by z przyjemnością zajrzał i być może włączył by się do dyskusji.
admin
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #4 : Lipiec 12, 2010, 09:33:47 am »

pierwsza rzecz.... można sobie darować tego "pana" w zwracaniu się do mnie Mrugnięcie

konto na nk już założyłem i "trochę" zaproszeń rozdałem na początek....  zobaczymy czy coś to da.

ps. dziękuję sugestię
Bogusinek
Bywalec
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Sierpień 04, 2010, 06:50:17 pm »

Można spróbować jeszcze inaczej bo jest co jakiś czas drokowany biuletyn miasta Pszów można tam zareklamować forum. Tak samo w gablocie informacyjnej na dworcu autobusowym można umieścić reklamę zachęcającą do odwiedzenia forum. Trzeba je oczywiście odpowiednio zredagować - zachęcić, zaciekawić. Gablota przy MOK mały napis na zewnątrz oraz wewnątrz przyniesie odpowiedni skutek.
Możliwości trzeba wyszukiwać te które podałem na pewno jakiś skótek przyniosą. W taki sposób będąc moderatorem rozkręciłem forum o innej tematyce. No chyba, że ludzie z Pszowa naprawdę nie są ciekawi co się wokół nich dzieje.
 Co? Co? Co? Uśmiech Uśmiech Duży uśmiech

Nie traktujmy wypowiedzi na forum, jak szpilek wbijanych w laleczkę VOODOO którą jesteśmy my sami.

Bogusinek
Bogusinek
Bywalec
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Sierpień 29, 2010, 07:39:13 pm »

Adminie prosiłeś o propozycje rozkręcenia forum zaproponowałem kilka lecz nie napisałeś czy jest możliwo skożystanie z nich bo jeśli nie to może wspólnie wymyślimy inne?

Nie traktujmy wypowiedzi na forum, jak szpilek wbijanych w laleczkę VOODOO którą jesteśmy my sami.

Bogusinek
admin
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #7 : Sierpień 30, 2010, 07:23:46 am »

Na temat biuletynu pogadam z redaktorami. Na temat gablot w mok'u też się zorientuje ale to jak będzie dyrektor dostępny;)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!