|
robson372
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lipiec 13, 2010, 11:16:47 pm » |
|
Żeby to było takie proste i łatwe,żeby startować na radnego trzeba być w czymś co przypomina partię polityczną,oczywiście można sobie założyć własną partię ale trzeba mieć ileś tam członków,jak się nie mylę to trzeba tez zebrać 25 podpisów,czyli nie ma tak łatwo,ale mogłem coś pomylić,jeśli tak to proszę o poprawienie mnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lipiec 14, 2010, 09:57:56 am » |
|
też nie znam tych warunków ale opierając się na tym co napisałeś to myślę że z założeniem czegoś jak to ładnie nazwałeś "typu partia polityczna" nie powinno być aż tak ciężko masz pewno jakąś rodzinę i kilku znajomych.... co do podpisów to przejdziesz się po 5-10 domach sąsiadów i zbierzesz podpisy tak jak to robią dotychczasowi radni i po sprawie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robson372
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lipiec 14, 2010, 11:52:27 am » |
|
Oczywiście że samo wystartowanie w wyborach szło by to zorganizować tylko z tym ze trzeba mieć realną szansę na to żeby zostać wybranym,ja tej szansy nie mam,z tego względu że jestem z młodego pokolenia Pszowian a tym samym prawie wszyscy moi znajomi wyjechali z Pszowa,tych którzy zostali to na palcach można policzyć,a wiadomo że ludzie w Pszowie głosują na tych co ich znają,i dlatego za radnych są ludzie z kopalń,z ośrodka zdrowia i ze szkół bo są znani,mnie w chwili obecnej stosunkowo mało ludzi w pszowie zna a tym samym raczej głosu na mnie nie oddadzą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marian_30
Początkujący

|
 |
« Odpowiedz #18 : Lipiec 14, 2010, 02:41:17 pm » |
|
Jak nie spróbujesz Robson to się nie przekonasz i tyle. Jak każdy by tak gadał ze nie ma szans to by nikt nie startował. A ci "starzy wyjadacze" z Rady Miejskiej dobrze o tym wiedzą że ludzie tak właśnie myślą i nie startują.Więc to wykorzystują i cały czas starują i mają cały czas głosy zawsze od tych samych. Już samo wystartowanie w wyborach dużo daje bo: ludzie cie już zapamiętają, będziesz mieć już jakiś tam rozgłos, rozpoznanie i nawet jak się nie uda w tych to w następnych wyborach masz już większe szanse.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robson372
|
 |
« Odpowiedz #19 : Lipiec 14, 2010, 05:04:01 pm » |
|
Dam ci przykład poprzednich wyborów,startował w nich mój kolega,miał wtedy 26 lat i był po studiach,lubił sport i czynnie go uprawiał więc na pewno w sprawach sportu miał by dużo pomysłów,jednak był stosunkowo mało znany w Pszowie,oczywiście nie został wybrany,jak by tego było mało dostał zaledwie coś koło 80 głosów,żeby w Pszowie coś zmienić to najpierw muszą się zmienić sami ludzie,a niestety Pszów to miasto emerytów górniczych i górników,człowiek który jest mało znany i nie pracuje na kopalni"Anna" nie ma szans żeby zostać radnym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grzesznik55
Początkujący

|
 |
« Odpowiedz #20 : Lipiec 15, 2010, 07:22:12 pm » |
|
witam! nawet nie mówcie! radni w Pszowie to są przeważnie te same osoby od paru lat! to jest aż gańba to to oni tam robią! pamiętam jak dzisiaj jak czytałem pszowika w sprawie inwestycji na 2010 rok! miało być boisko na SP1 i oni nic nie robią
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WrednaDziewucha
Początkujący

|
 |
« Odpowiedz #21 : Lipiec 21, 2010, 06:00:44 pm » |
|
Pszów to ciemnogród! Rządzić powinna kobieta! Może w tedy coś ruszy, nasze miasto stanie sie przytulniejsze, ciekawsze, bezpieczniejsze....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marian_30
Początkujący

|
 |
« Odpowiedz #22 : Lipiec 22, 2010, 01:43:05 pm » |
|
Wejdzcie sobie na tą stronkę i zobaczcie jak taka mała nadmorska miejscowość jak Dźwirzyno ma piękny ośrodek sportu i rekreacji.A jeśli chodzi o środki finansowe na tą inwestycję to proszę sobie wyobrazić że część dała gmina a resztę Totalizator sportowy!!! I można załatwić no nie ?! A w Pszowie co?! http://www.dzwirzyno.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=104
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marian_30
Początkujący

|
 |
« Odpowiedz #23 : Lipiec 29, 2010, 04:54:57 pm » |
|
Jeśli miałbym podsumować 4 lata pracy obecnej Rady Miejskiej to byłoby to następujące zarzuty: -brak współpracy Rady Miejskiej dla "dobra miasta" - brak inwestycji - brak pracy dla młodych - brak rozrywek - brak realizacji obiecywanych programów wyborczych - nie interesowanie się zwykłym szarym mieszkańcem miasta - brak "obecności miasta" w mediach - wysoka średnia wieku naszych radnych
A Nawiązując do ostatniego punktu, wiek naszych Radnych w tym roku wygląda następująco: (wiek podany wg rocznika) 1.Weronika Lach -Witych 44 lata 2.Elżbieta Idziaczyk - 61 lat 3.Kazimierz Nawrat - 62 lata 4.Czesław Kryształa - 48 lat 5. Paweł Kołodziej 48 lat 6. Erwin Rajman - 56 lat 7.Marcin Grzenia - 30 lat 8. Paweł Kowol - 50 lat 9. Jacek Sowa - 46 lat 10.Ryszard Wawrzyńczak - 70 lat 11.Mirosława Górecka - 47 lat 12.Ignacy Baszton 81 lat 13.Jozef Szarowski 71 lat 14.Mieczyslaw Jozwicki 55 lat 15.Boleslaw Mojzesz 59 lat
SAMI SOBIE TO SKOMENTUJCIE!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jabolowy-jazzman
Początkujący

|
 |
« Odpowiedz #24 : Lipiec 31, 2010, 09:35:53 am » |
|
Jeśli miałbym podsumować 4 lata pracy obecnej Rady Miejskiej to byłoby to następujące zarzuty: -brak współpracy Rady Miejskiej dla "dobra miasta" - brak inwestycji - brak pracy dla młodych - brak rozrywek - brak realizacji obiecywanych programów wyborczych - nie interesowanie się zwykłym szarym mieszkańcem miasta - brak "obecności miasta" w mediach - wysoka średnia wieku naszych radnych Jesteś w swoich wypowiedziach tak ścisły jak Stalin był demokratyczny. Uściślij co to jest brak współpracy dla dobra miasta, co rozumiesz jako dobro miasta, przytocz te obiecywane programy wyborcze, podaj przykłady na brak zainteresowania się mieszkańcami  w Urzędzie cię stróż pogonił?  a co do obecności miasta w mediach to się nie zgodzę po Muńku Staszczyku wylądowaliśmy nawet na onecie i Pudelku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robson372
|
 |
« Odpowiedz #25 : Sierpień 01, 2010, 04:28:27 pm » |
|
Ale od dawna wiadomo ze Pszów to miasto emerytów,więc logiczne że emeryci głosują na emerytów,mam 26 lat i nie mal wszyscy moi znajomi z Pszowa wyjechali z tego miasta,z mojej klasy podstawowej w Pszowie pozostało jakieś 6-7 osób,reszta wyjechała z Pszowa albo do dużych miast albo zagranicę,po prostu w Pszowie nie ma przyszłości dla młodych.Normalne jest że ludzie wyjeżdżają z Pszowa jak tylko pokończą szkoły albo mają ku temu okazję.Pszów idealnie nadaje się do emerytów,emerytom wystarczy Kościół,cmentarz i sklep,im więcej do szczęścia nie potrzeba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marian_30
Początkujący

|
 |
« Odpowiedz #26 : Sierpień 02, 2010, 12:47:04 pm » |
|
Hej Jabolowy jazzmanie.Może byś coś tez napisał od siebie a ni dopie.... sie tylko do innych.Bo widze że innych krytykować potrafisz a sam zacząc jakiś temat to już nie! A sam masz chyba zaburzenia świadomości jeśli używasz takiego nicka idioto! Więc lepiej daj se spokój i nie pisz już na tym forum! Na razie ostrzegam!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zet
Początkujący

|
 |
« Odpowiedz #27 : Sierpień 02, 2010, 02:10:39 pm » |
|
Więc lepiej daj se spokój i nie pisz już na tym forum! Na razie ostrzegam!
Groźnie to brzmi - jakie podejmiesz kroki po ostrzeżeniu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogusinek
|
 |
« Odpowiedz #28 : Sierpień 04, 2010, 02:16:10 pm » |
|
Jak zaczynaliśmy z jeszcze jednym forumowiczem ten temat nie bardzo liczyłem, że tak się rozwinie. Jest wiele racji w tych wypowiedziach miałem okazję być na paru sesjach jako przedstawiciel mieszkańców i widziałem jak to wygląda. Radni są niezoriętowani (oczywiście nie wszyscy) a każdy z osobna próbuje zabłysnąć. Wiek radnych jest oczywiście o wiele za wysoki bo brak jest przedstawicieli młodszego pokolenia, ale ważniejsze wydaje mi się przyszłościowe myślenie którego może zabraknąć nawet młodszemu pokoleniu. Wybory są tuż tuż może warto wymienić większość z tych radnych bo tak jak w przysłowiu jedna jaskółka wiosny nie czyni a jeśli by już się tam znalazła to z innego przysłowia jeśli wejdzie między wrony będzie krakać jak i one.
|
|
|
|
|
|
Nie traktujmy wypowiedzi na forum, jak szpilek wbijanych w laleczkę VOODOO którą jesteśmy my sami.
Bogusinek
|
|
|
Marian_30
Początkujący

|
 |
« Odpowiedz #29 : Sierpień 04, 2010, 07:48:45 pm » |
|
Hej Bogusinek. Większość z tych Radnych to powinna po prostu już w ogóle nie kandydować do Rady Miasta. Niech lepiej już nie robią wstydu samym sobie! A jakby więcej młodych weszło do Rady Miasta to na pewno by nie krakały tak jak one! A tan cały Jabolowy Jazman to pewnie jest kolejnym "giermkiem" naszego pseudo burmistrza! Za chwile to pewnie zacznie agitować na tym forum żeby na niego ponownie głosować w najbliższych wyborach hahaha
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|